A Pünkösdi testvéri találkozó jó lendületet adott a gyülekezeti élet újraindulásának, a fizikai távolság ellenére, lélekben és szeretetben közel a Szent Szellem köteléke által

Örömmel és hálás szívvel gondolunk vissza a gergelyiugornyai Pünkösd hétfőn megtartott cigány testvéri találkozóra, amely 2020. június 1-én volt megtartva.

Tizenkét közelebbi és távolabbi településről, több mint százan gyűltünk össze, hogy építsük egymást hitben, szeretetben. 

A testvéreink beszámoltak arról, hogy a karantén időszak alatt online, messengeren, illetve telefonon tartották a kapcsolatot egymással. Az eltelt több, mint két hónap sokkal többnek tűnt, mivel nem láthatták egymást, amit többen is elmondtak bizonyságtételükben. Ezért már nagyon várták a személyes találkozást.

Ez a rendezvény a gyülekezeti élet újraindulásának jó lendületet adott, még akkor is, ha a fizikai távolságot be is kellett tartani a teremben, de lélekben és szeretetben nagyon közel kerültünk egymáshoz a Szent Szellem köteléke által.

A galgagutai baptista gyülekezetből négyen, férjeinkkel, Csabával és Balázzsal, valamint Ecsegről Baranyi Antal testvérrel kísértük Lovas Vince – aki felelőse az ottani gyülekezetekért – szentendrei presbiter testvérünket az ugornyai művelődési házba, amely otthont adott ennek a szép rendezvénynek. Demeter István Roma Nemzetiségi Önkormányzati tag és Jóni Tibor presbiter testvérek közreműködésével a Vásárosnaményi Müvelődési Ház igazgatója, Iványi Tamás ingyen és bérmentesen biztosította azt számunkra.

Kellemes légkör fogadott bennünket, hisz a már a különböző falvakból megérkezett testvéreink dicsőítve és magasztalva az Urat, vártak bennünket az előtérben.

Kovács Lajos Zsigmond debreceni lelkipásztor testvérünk szervezte meg ennek a két körzetnek a roma találkozóját, aki abban a régióban szolgál a Baptista Cigánymisszió ezen gyülekezeteiben.

A találkozón résztvevőket Kovács testvér a 95. Zsoltár első hét versével köszöntötte. Igazi hozzáértéssel koordinálta és vezette az istentiszteleti alkalmat. Lehetőséget adott minden szolgáló testvérnek a Pünkösd és annak eseményeivel kapcsolatos Igei gondolatokra, a bizonyságtételre. A zenei és az énekszolgálat is felemelt bennünket az Úr közelségéhez, amelyet a mezőladányi testvérek vezettek. A többi település résztvevőivel (Vásárosnamény, Tuzsér, Döge) hamar összehangolódott a dicsőítés szolgálata, amit jó volt látni.  

Örömünkre szolgált az is, hogy nemcsak régi ismerősökkel találkozhattunk ezen a rendezvényen, hanem új érdeklődőket is köszönthettünk, akik figyelmesen hallgatták a bőséges igei üzeneteket. Az alkalom végén a döntésre hívás során többen is megújították kapcsolatokat az Úr Jézussal és voltak, akik először mondták el a megtérők imáját.

A testvéri egységet tovább mélyítettük a nagyon finom és bőséges közös ebéd elfogyasztásával, ami a tornyospálcai Matócsi házaspár vezetésével készült el. 

Személyes beszélgetésekre is lehetőségünk volt, így jobban megismerhettük egymást.

Reménység van a szívünkben arra, hogy máskor is lesz még mód az ilyen jellegű kapcsolatok ápolására, mivel úgy látjuk, hogy az ilyen találkozókra nagy szükség van. Ezek lelki töltetet adnak a már megtért testvéreknek, a barátkozókat pedig az Úr megszólítja az ilyen találkozókon.

Az Úr Jézus megáldotta ezt a napot, nemcsak megünnepeltük az első Pünkösdi eseményt, de azt át is élhettük, mivel a Szent Szellem jelenléte érezhető és tapasztalható volt. Így az Úr népe lélekben meggazdagodva térhetett haza erről a kedves találkozóról.

Bándiné Agócs Anna és Bartos Mária