Az összefogás áldása Vaján

Nagy munkába fogtak a Vajai Roma Baptista Gyülekezet testvérei. Az épület szép felújítása mellett a kertre is gondjuk van. Néhány hete a gyülekezet vezetői eldöntötték, hogy megművelik a gyülekezet kertjét, és ehhez összefogásra hívják a helyi testvéreket.

„Nagyon hálás a szívem azért a munkáért, amit a vajai testvérekben és általuk végez az Úr. Egy missziós vasárnapon terveztük meg, amikor az imaórától a közös ebéden át a délutáni beszélgetésig Istenünk minden népre, emberre kiterjedő szeretetéről volt szó, amit átéltünk egymás szeretetén keresztül is. Jelen voltunk a gyülekezetben Pósch Ferenc (Feri) és Gyöngyi háttércsapataként Nagy Kornél, Ági, Szegedi Tivadarné Zsuzsa, Kass Ibolya és jó magam. Jó volt látni, ahogy vezetőink egyenként hálát adtak misszionáriusaink, testvéreink munkájáért.” – idézi fel Köves Anikó, a vajai szolgálat egyik oszlopos támogatója, mentora.

A tervekből, álmokból valóság kezd válni a Pósch házaspár, Feri és Gyöngyi vezetésével.

„Már amikor az egyházunk megvette az imaházat ráéreztünk arra, hogy érdemes lenne megpróbálni veteményezni. Nem akartuk, hogy tönkre menjen a terület. Köves Anikóval együtt azután megálmodtuk a »magprojektet«.” – meséli Feri. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„A Példabeszédek 30:25 verse azt mondja: »Nem erős a hangyák népe, mégis beszerzik nyáron az eledelüket.« A célunk az összefogás, a közösségfejlesztés, és, hogy ez a kis gyülekezet önfenntartóvá tudjon válni. Megosztottuk az álmunkat a gyülekezetben, azután körülbelül 20 jelentkezett és vállalta az ezzel járó munkálatokat. A vetésen, kapáláson, gyomláláson vagyunk túl. Elvetettünk burgonyát, dughagymát, de tervezünk még tököt, paprikát, paradicsomot, sárgarépát, kukoricát és egy kevés dinnyét. Júliustól októberig várható majd a betakarítás. A termés egy része azoké lesz, akik részt vesznek a munkálatokban, a többit pedig értékesíteni szeretnénk és a befolyó összeget a gyülekezet fenntartására szeretnénk fordítani. A bejövő összegtől tesszük függővé. Szeretnénk venni, raktározni különböző élelmiszereket is, amikkel a reménységeink szerint a rászorulókat tudjuk majd segíteni és majd a nyári gyerektáboron is tudjuk hasznosítani. – kapunk képet a tervekről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vajon mit szólnak ehhez a szomszédok, a város?! Megtudjuk, hogy különböző helyekről kapják a pozitív visszajelzéseket. Örömmel támogatja őket és a megmozdulást a helyi városvezetés is.

„Hisszük, hogy Isten dicsőssége felragyog ezen az összefogáson, és jó példa lesz cigányok és nem cigányoknak egyaránt. Hálásak vagyunk azokért a személyekért, akik támogatnak és mellénk állnak álmaink megvalósításában.” – összegzi Feri azt a kezdeményezést, amit sok-sok lelki munka kísér, amiről meggyőződésünk, hogy Aki elkezdte bennük a jó munkát, el is végzi azt.

Patkás Rita