Adventi készülődés a Kegyelem Roma Baptista Gyülekezetben

Gyülekeztünkben az ifjúsági és a gyermek alkalmak rendszeressé váltak 1,5-2 éve, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy a még többségében nem hívő fiatalok megismerjék a keresztény ünnepek valódi üzenetét is. Az adventi időszak számunkra egy jó lehetőség, hogy az evangéliumot elmélyítsük gyermekeink szívében.

Készülődésünket az Advent első hetében kezdtük el. Alkalmainkon József és Mária történetén keresztül mutattuk be, hogy készítette elő Isten az ő csodálatos tervét, hogyan jelent meg szeretete Jézus Krisztusban. Beszéltünk arról is, hogy ki-ki hogy várta és hogy reagált Isten kinyilatkoztatott üzenetére. Mária aki, teljes hittel elfogadta mindazt, amit hallott az angyaltól. József, aki teljesen mást várt és csalódása közepette értette meg Isten kinyilatkoztatását. A bölcsek, akik messze tájról érkeznek, hosszú utat tesznek meg, hogy láthassák a világ megmentőjét. Pásztorok, akik egyszerűségük és szegénységük közepette kapják ajándékba az üdvözítőt, Jézus Krisztust. Az alkalminkon a gyermekek is megérthették, elgondolkodhattak vajon ők hogyan várják az üdvözítőt, készek e elfogadni Isten ajándékát számukra. Hiszem, ahogy az ige mondja: „Mert az Istennél semmi sem lehetetlen” Lukács 1:37 Ő az aki, csodákat tud végbe vinni az életünkbe. Ő az, aki békességet tud teremteni családjainkban és megtérést tud munkálni gyermekeink szívében. Imádsággal gondolunk rájuk, hogy mikor másodszor is visszajön Jézus, hadd legyenek készek és legyen számukra öröm a Jézussal való találkozás.

Az ige szolgátok mellett sok-sok játék, éneklés és kézműves foglalkozás várta a fiatalokat és a gyermekeket. A kézműves foglalkozásokkor, karácsonyfadíszeket tobozból, házi készítésű Raffaellóból hóembert gyúrtunk, majd karácsonyi képeslapot készítettünk a szülőknek.

Adventi időszakunkat 2018. 12. 22.-én zártuk le egy közös karácsonyi műsorral, ahova szeretettel meghívtuk gyermekeinket és szüleiket. A fiatalok Panov apó külön karácsonyát adták elő majd közösen elénekeltük a megtanult énekeket. Bacsó Benjamin vendéglelkipásztor megosztotta karácsonyi üzenetét. Az alkalom végén a Veresegyházi Baptista Gyülekezettől kapott ajándék cipős dobozokat kiosztottuk.

Puporka Gusztáv