Az adás, a játék, a szeretet és az elfogadás öröme

Játékdélután Bingóval

„BINGÓ” nevű játékkal kedveskedtünk porcsalmai játékdélutánunkon egy alsós és egy felsős csoportnak feleségem, Anikó segítségével, és ismét Czibere Pisti működött közre az esemény megörökítésében.

Az ötletet a tavaly őszi Magyarországi Baptista Cigánymisszió balatonföldvári baptista cigány házaspárok konferenciájáról hoztuk a feleségemmel. Már akkor elhatároztuk, hogy ezt a játékot el fogjuk hozni a Porcsalmai Kiss Áron Általános Iskolába az S.N.I-s, B.T.M.N-es és a F.F.K-s gyerekeknek.

Ezek a gyerekek nem nagyon szívesen jelennek meg délutáni rendezvényeken, de most azt tapasztaltam, hogy elég szép számmal eljöttek, főleg az alsós gyerekek.

Mind a két nap már kezdés előtt egy fél órával nagy izgalommal vártak ránk, mert még ilyen játékdélutánról nem hallottak, főleg nem arról, hogy meglepetés is várható. Amikor meglátták, hogy mi mindent pakolunk ki az asztalra, ujjongtak, nagyon örültek, és megkérdezték, hogy „amit nyerünk, az a miénk lesz?” Természetesen „igen”, és az volt a célunk, hogy motiváljuk a gyerekeket szabadidős tevékenységekre, az adás örömére, közben fejlesztettük a figyelem, emlékezet, számismeret, fegyelem, téri tájékozódás, szem-kéz koordináció, grafomotorika, stb. területeket is.

A játékszabály ismertetése után belevágtunk a játékba, mindenki nagy odaadással, figyelemmel nézte, hogy mikor lesz „BINGÓ” és mikor nyúlhat az első ajándékhoz, amely az övé lehet. 

A gyerekek csillogó szemekkel, mosolyokkal, örömmel és értékes nyereményekkel, többek között: plüss játékokkal, bizsu ékszerekkel, tisztálkodási eszközökkel (túsfürdők, szappanok, samponok), cukrokkal, csokoládékkal, és más egyéb játékokkal térhettek haza, az Olajfák Baptista Gyülekezet és a Magyarországi Baptista Cigánymisszió felajánlásaiból. Köszönet nekik, és Isten áldása legyen az életükön!

 

Ez a játék megtanította velünk az adás, a játék, a szeretet és az elfogadás örömét, és nagyon jó motiváló erő a becsületes munka bekapcsolódásához, elvégzéséhez és egyben jó közösségfejlesztő erő is.

Az egyik gyermek megjegyezte, hogy „ ilyen még nem volt!”

Varga Barnabás és Anikó

Porcsalma