Ünnepi ajándékozás Porcsalmán

2018. december 21-én megkerestek, hogy a Baptista Szeretszolgálat kezdeményezésében, a Magyarországi Baptista Cigánymisszión keresztül szeretnének felajánlani 50 db cipős doboz ajándékot a porcsalmai rászoruló gyermekeknek. 

A megkeresésnek nagy örömmel mondtunk igent, hisz mi is végzünk karitatív szolgálatot is. Gyorsan neki is láttunk annak a megszervezésének, hogy hogyan jussanak el a cipős dobozok Porcsalmára. Hála az Úrnak, hogy Tuzsérra eljuthattak a dobozok, nekünk pedig december 23-án sikerült is elhoznunk az 50 db cipős dobozt Porcsalmának. 

Feleségemmel és kisebbik lányunkkal, Debórával neki láttunk a dobozok csoportosításához úgy, hogy kikértük a tanácsát az óvodában dolgozó testvérnőnk Kati, az általános iskola néhány alsós nevelőinek és nagyobbik lányom, Annabella tanácsát is, hogy segítsenek olyan gyerekeket keresni, akik megfelelnek a dobozon feltüntetett paramétereknek és mélyszegénységben vagy szegénységben élnek. 

Az egyik kolléganőm, ahogy megtudta, hogy ilyen akció van a baptista gyülekezetben ő is felajánlott két cipős doboz ajándékot. December 25-én reggel kimentem a kocsimhoz és láttam, hogy két db cipős doboz a kocsim motorház tetejére volt téve… 

Mindezek után bepakoltuk a kocsinkba a dobozokat, és meg kezdtük a kiszállításukat, 52 db dobozt 31 családnak osztottunk szét, megkeresve ezeket a családokat személyesen a lakásukban. Nagyon nagy örömet szereztünk gyerekeknek és szülőknek egyaránt. Hallatlanul nagy élmény és öröm volt számunkra is, hogy láthattuk a kimondhatatlan örömet, ujjongást vagy rácsodálkozást a gyerekek és a szülők arcán, egyaránt. Ez egy jó alkalomnak bizonyult a személyes evangelizációra is. 

Összegezve, nagyon hálásak vagyunk elsősorban Istennek, hogy gondot visel a szegényekről, az elesettekről, az árvákról, nincstelenekről… Isten úgy kirendelte az ajándékokat, hogy mindenki azt kapott, amit szeretett volna kapni a szüleitől, de ők nem tudták megvalósítani (ruházat, cipők, édességek, játékok). 

Sajnos a megkeresett gyerekek nagyon nagy hányada még nem kapott soha ajándékot, de főleg ilyen formában nem. Sajnálatos módon Porcsalmán elég sokan vannak nem cigány gyerekek is, akik szegénységben élnek és a szülők nem tehetik meg, hogy ajándékot vegyenek a gyerekeiknek, mert elég szűkös a megélhetőségük. Úgyhogy mi úgy osztottuk ki az ajándékokat, hogy rászoruló cigány és nem cigány gyerekek egyaránt részesültek az adományban. Itt Porcsalmán nem ritka a 4-8 fős gyerekes család. Viszont, sajnos nem tudtunk a kiválasztott családoknál minden gyermeknek adni ajándékot, mert arra törekedtünk, minél több családot érjünk el, és inkább a legjobban rászorulónak tudjunk adni, legalább egy, vagy két gyereknek egy-egy családon belül, aztán majd szépen eljátszanak együtt közösen.  

Hálásak vagyunk és köszönetet szeretnénk mondani, a Magyarországi Baptista Cigánymissziónak, a Baptista Szeretetszolgálatnak, és azoknak a szociális és empátia készségükért, segítségükért, akik bármilyen módon segítettek. Az Isten áldja meg a szolgálatukat és az életük minden területét. Természetesen minden szülő köszönetét fejezi ki az ajándékokért.

Köszönettel és üdvözlettel: Varga Barnabás és Varga Barnabásné (Anikó)